OPDATERET 20/11-22

KURSUS I REPRODUKTION OG PARRING

Reproduktion, parring og fødsel… – ny viden
v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff


Lørdag d. 24. august kl. 9.30 – 12.30
Butik Lunden, Industriparken 8, 6630 Rødding


- Vidste du en tæve kan standse ægløsningen, hvis den er stresset, og lige meget hvor mange gange den parres, så går den tom?
hvordan du undgår det, fx hvis du skal rejse langt til en hanhund?
- Hør på foredraget, hvorfor hanhunde meget gerne må parre flere døgn i TRÆK for det bedste resultat!
- Måling af ægløsning (progesterontest) før parring – hvad kan vi bruge det til og giver det et bedre og større hvalpekuld?
- Inseminering med frisk/frossen sæd – hvordan foregår det? Og hvor stor er chancerne for hvalpe kontra naturlig parring?
- Herpes er den store hvalpe-dræber - Hvorfor og hvad man kan gøre for at undgå det!
- Den nyeste forskning siger, hvalpe helst SKAL have deres første ormekur før deres 14. levedøgn!
- Hvad har man brug for ved en hvalpefødsel? – De nyeste hjælpemidler til hus apoteket som fx. råmælkserstatning, puppyboost, enkle metoder til, hvordan man undgår kalkchok hos tæven.

Dette er blot nogle af de emner Kathrine Kirchhoff vil berøre til foredraget.
Som dyrlæge med speciale i reproduktion hos Frijsenborg Dyrlægegruppen i Hadsten, samt underviser på DKK’s kurser i reproduktion, sidder Kathrine Kirchhoff inde med den absolut nyeste viden inden for reproduktion, parring og fødsel hos hunde.


Et spændende foredrag, hvor alle uanset erfaring kan hente masser af ny viden og inspiration til avlsarbejdet.

Præsentation af dyrlæge Katrine Kirchhoff

Kathrine blev dyrlæge i 1994 fra Den kgl.Veterinær og Landbohøjskole.Hun arbejdede 3 år i blandet praksis i Egtved, 2 år i smådyrspraksis i Rødding og 1 år som amanuensis på Norge´s veterinær og Landbohøjskole.

Ansat ved Dyrlægegruppen frijsenborg A/S i 2000 som ansvarlig for Hadsten Dyreklinik og indtrådte som medejer i oktober 2005.

Kathrine Kirchhoff afsluttede fagdyrlægeuddannelsen i 2007 med hovedopgave i reproduktion hos hund. Hun har herefter deltaget i følgende efteruddannelse: ESAVS ( European School for advanced Veterinary Studies ) kursusrække indenfor reproduktion hos hund og kat fra 2007-2009 i henholdsvis Zurich, Milano og Nantes. Studieophold på universitetet for veterinære studier, afdeling for reproduktion i Paris i 2008. Det er en meget travl afdeling, hvor der udelukkende arbejdes med reproduktion/reproduktionsproblemer hos hund og kat.

Efteruddannelse og specialer har ligget og vil i fremtiden ligge inden for reproduktionsarbejdet for hund og kat. Derhjemme har hun 2 dejlige labradorhanner, Baffi og Jasper og to katte-hittebørn, Ronja og Perle.

Vi takker Katrine Kirschhoff for et utrolig spændende og lærerigt foredrag, hun gav sig tid til at besvare alle de mange spørgsmål fra salen og mange ting blev gennemgået og belyst - tusind tak også for at tage initiativ til dette foredrag til Charlotte Sølvsten, ejer af kennel Madagaskarhunden - tak fordi vi fik lov at "komme med" selv om vi ikke lige har samme race som de øvrige deltagere - men en fødsel er jo ens for alle racer......