OPDATERET 20/11-22

Yorkie standard

FCI Standard Nr 86

28.11.2003 (GB) (ORG 29.10.2003)

YORKSHIRE TERRIER

Oprindelsesland: Storbritannien

Anvendelse:

Selskabsterrier.

Klassifikation:

FCI Gruppe 3 (Terriers),

Sektion 4 (Selskabsterriers).

Uden brugsprøve.

Helhedsindtryk:

Langhåret, med en pels, der hænger helt lige og ensartet ned på begge sider. En skilning går fra næsen til halespidsen. Meget kompakt og fintformet, med en meget rank holdning, der får den til at virke selvbevidst. Dens hele ydre giver indtryk af en vital og velproportioneret helhed.

Temperament:

Vågen og intelligent lille terrier. Livlig, med et ligevægtigt væsen.

Hoved:

Skalle

: Temmelig lille og flad, ikke for fremtrædende eller hvælvet.

Næse

: Sort.

Næseparti

: Ikke for langt.

Kæber, bid

: Perfekt, regelmæssigt og komplet saksebid, dvs at de øverste tænder tæt overlapper de underste, og at biddet ligger vinkelret på kæberne. Tænderne er velplacerede, og kæberne er lige.

Øjne:

Middelstore, mørke og funklende, med et skarpt, intelligent udtryk. De er placeret sådan, at hunden ser direkte fremad. Ikke udstående. Øjenrandene er mørke.

Ører:

Små, V-formede, båret opretstående og ikke ansat for langt fra hinanden. De er beklædt med et kort hårlag af meget dyb og varm tan-farve.

Hals:

Ganske lang.

Krop:

Kompakt.

Ryg

: Vandret.

Lænd

: Fast.

Brystkasse

: Med moderat hvælvede ribben.

Hale:

Traditionelt kuperet. (NB! Kupering er forbudt i Danmark)

Kuperet

: Middellang, beklædt med rigelig pels af en mørkere blå farve end resten af kroppen, især mod halespidsen. Halen bæres lidt højere end ryglinien.

Ukuperet

: Med rigelig pels af en mørkere blå farve end resten af kroppen, især mod halespidsen. Den bæres lidt højere end ryglinien og er så lige som muligt. Længden skal svare harmonisk til helheden.

Lemmer:

Forpart:

Forbenene er lige, godt beklædt med pels af en varm, gylden tan-farve. Hårene er en smule lysere ved spidsen end ved roden. Denne farve må ikke nå højere op end til albuerne.

Skuldre

: Godt tilbagelagte.

Bagpart:

Bagbenene er set bagfra helt lige, med moderat vinklede knæ. De er godt beklædt med pels af en varm, gylden tan-farve. Hårene er en smule lysere ved spidsen end ved roden. Denne farve må ikke nå højere op end til knæene.

Poter:

Runde, med sorte kløer.

Bevægelse:

Fri bevægelse med godt "drive". For- og bagben føres lige fremefter, og overlinien forbliver vandret.

Pels:

Hårlag

: På kroppen er pelsen moderat lang, fuldstændig lige (ikke bølget) og glansfuld, af fin og silkeagtig struktur, ikke ulden. Hovedets "top-knot" af lange hår har en varmt gylden tan-farve. Farven er mere dyb på hovedets sider, om ørernes basis og på næsepartiet, hvor pelsen er meget lang. Tan-farven på hovedet må ikke nå ned på halsen, ligesom sodede eller mørke pelshår ikke må forekomme i de tan-farvede partier.

Farve

: Mørk stålblå (ikke sølvblå) fra nakkeknuden til haleroden, aldrig opblandet med fawn, bronzefarvede eller mørke hår. På brystet er farven en varm, klar tan. Alle tan-farvede pelshår er mørkere ved roden end på midten, og igen gradvis lysere mod spidsen.

Størrelse:

Vægt op til 3.1 kg (7 lbs).

Fejl:

Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

Hunde, som tydeligt viser tegn på fysiske eller adfærdsmæssige abnormiteter, skal diskvalificeres.

Bemærk:

Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

Dansk Kennel Klubs bemærkning:

Forhold, der påvirker en hunds sundhed negativt, betragtes som en alvorlig fejl

O O O

Standarden udgivet af FCI 28 NOVEMBER 2003

Oversættelsen godkendt af DKK’s Standard Komité,

SEPTEMBER 2005

¤ ¤ ¤ NB! Denne udgave erstatter standard udsendt af DKK i MARTS 2000 ¤ ¤ ¤