OPDATERET 20/11-22

Hunden med på rejse - lidt rejsetips til hvad du bør huske;


Når du pakker hundens kuffert, og i øvrigt overvejer at tage din bedste ven med på rejse, er her nogle gode råd, uanset hvor i verden rejsen går hen;

__________________________________________________________

Allerførst skal du være sikker på at din hund er velkommen det pågældende sted.
Check hoteller, campingpladser og evt. flyselskab. Få alt skriftligt også prisen for ophold af hund.

EU pas for selskabsdyr med alle hundens vacciner opført.

Check i god tid om din hund er vacc. mod rabies og om landet i skal rejse til, kræver udtagelse af blodprøver, det er en blodprøve din egen dyrlæge kan foretage, og det er for at se om hunden har dannet tilstrækkelig med antistoffer mod rabies INDEN den kan få lov at rejse ind i det/de pågældende land/e.

Husk altid at selv om i f.eks. skal til Spanien eller Italien, og de lande måske har egne regler, ja så er der også nogle lande i skal igennem på turen for at nå så langt, og disse kan godt have andre regler, så husk at check det hele i GOD TID, evt. sammen med din dyrlæge og/eller fødevarestyrelsen - de har reglerne stående på deres hjemmeside, og man kan altid ringe og/eller maile til dem hvis man er i tvivl.

Måske anbefales der en ormekur, eller det kan være det er lovpligtigt i det pågældende land - alt det skal du finde ud af INDEN du rejser - og helst i god tid i forvejen da nogle lande kræver at man gentager kuren efter nogle uger - så sæt dig godt og grundigt ind i reglerne, og husk at checke dem tit, der sker af og til ændringer - også indbyrdes i EU landene .

Giv altid din hund en loppekurinden afrejsen - f.eks. FRONTLINE - så tager din hund ikke så nemt imod utøj.

Hos dyrlægen er det i øvrigt altid en god ide at få udleveret flg. medicin inden man rejser, så har man et lille "hunde-nødapotek" med sig - hvis skaden er ude.....

Øjensalve mod evt. øjenbetændelse
Øredråber mod evt. ørebetændelse
Pencillin ved evt. infektion
Smertestillende medicin ved pludselig sygdom
Klorhexidin til småsår
Zoolac til dårlig mave
Evt. lidt diætfoder i en dåse - HVIS skaden er sket og hunden har reddet sig en dårlig mave på turen.

Vådservietter er i øvrigt en god ting - både ved evt. diarre og opkast.

Det foder hunden sædvanligvis spiser og er glad for.

Mad/vandskåle medbringes.

Vand i en termokande så det kan holde sig køligt, til hele turen.

Fremme på feriestedet kan det helt klart anbefales at købe vand på flaske - for at undgå dårlig mave - husk i øvrigt at skifte dette mange gange om dagen, da det i varmen godt kan blive meget kedeligt.

Hundens halsbånd bør forsynes med ferie adressen i et lille ekstra skilt - få det lavet her hjemmefra inden du rejser - men efterlad bare det sædvanlige hvor det allerede sidder i halsbåndet - det skader ikke.

Et ekstra sæt halsbånd og snor er en god ide - hvis nu det gamle sæt skulle blive væk eller gå i stykker.

I nogle lande er det påbudt at hunden sidder i bur under kørsel, og det kan da også klart anbefales i bilen/autocamperen af sikkerhedsmæssige grunde.
Man kan evt. også bruge buret til hunden om natten.

Nogle lande kræver at alle hunde er iført mundkurv - f.eks. når man har den med i sporvogn/busser i byen. Det gælder også for Yorkien, selv om det er en lille race og du måske ved at din hund ikke bider, men det er altså et lovkrav det pågældende land har og sådan er det - så køb evt. en lille stof mundkurv - så kan hunden sagtens komme med i sporvognen også - dog kan det være en god ide at øve lidt med mundkurv hjemme inden afrejsen.......

Lidt ynglingslegetøj, hundekurven og/eller måske den vante hundetaske skal der også være plads til, så vil hunden føle sig tryg og vil være nem at have med rundt omkring hvis man lige skal ind i en butik, eller den måske skal sidde i en cafestol eller måske med på restaurant.

I udlandet får man som regel lov at tage hunden med ind på restauranterne, hvis ikke, kan man som regel sidde udenfor og spise da vejret altid er dejlig mildt.
De fleste restauranter i udlandet er utrolig venlige mod deres 4-benede gæster, og ved ikke alle de lækkerier de skal diske op med - men hold igen og bed f.eks. blot om lidt grøntsager og sig at hunden har sin egen mad med som den får senere på hotel værelset.

Rejser man i autocamper eller bil, kan det IKKE anbefales at efterlade hunden i den når man går - ikke blot pga. varme, men også fordi der desværre stjæles eller opbrydes en del af disse hvert år i alle byer og på alle campingpladser - og mange steder holdes der ligefrem øje med en når man ankommer og man bliver "overvåget" når man forlader bilen - så har de ubudne "gæster" nemt spil og kan lige brække døren op, smadre en rude eller andet og smutte ind - måske ikke for at tage hunden, men hvis de lader døren stå så kan man godt forestille sig at hunden IKKE længere er i bilen når man kommer tilbage......
Så tag hellere hunden med dig når du begiver dig væk fra bilen/hotelværelset - for også her kan ubudne "gæster" naturligvis finde vej - eller stuepigen på hotellet kan "glemme" at lukke døren, eller ved måske ikke at du har en hund på værelset.
Så et godt råd er ALTID at tage hunden med dig, og ALDRIG efterlade den uset overhovedet i hele ferien.

Bind ALDRIG hundens snor til en krog foran en butik, og fald heller ikke for "den hjælpsomme dame" udenfor butikken der måske vil holde snoren mens du handler - desværre har alle ikke "rent mel i posen" og mange hunde forsvinder således hvert år på den måde. 

Skulle det ulykkelige ske at din hund løber fra dig, eller på anden måde bortkommer, er det altid en god ide at have et "up-to-date" foto med af denne, det kan du vise til politiet, hotellet kan tage kopier, og man kan hænge plakater op med "MISSING YORKIE" i lygtepælene.

En hundeklapvogn kan være en god løsning - den gør at du kan have hunden med ind de fleste steder da INGEN aner det er en hund der er i vognen, hunden kan hvile sig mens den ligger og tager en lur og bliver kørt rundt i vognen, og sidst men ikke mindst er det bare super med en klapvogn når solen bager og asfalten/sandet koger på små hundepoter.........

Det er altid en god ide at finde den nærmeste lokale dyrlæge når man er fremme på feriestedet, skrive hans tlf.nummer ned og have det på sig i tilfælde af evt. pludselig opstået sygdom.

Naturligvis bør man medbringe hundens kamme og børster samt lidt elastikker til hårtoppen, så den også kan se lidt af alt det nye den oplever.

Håndklæder og føntørre skal man også huske, sammen med lidt shampoo og balsam - måske i små rejseflasker - hvis der bliver brug for det - eller der måske er tale om en ferie af længere varighed og hunden skal bades undervejs.

Sidst men ikke mindst HUNDE-HØM-HØM-POSER, for naturligvis samler man op efter sin hund, både herhjemme og i udlandet.

Så er man godt forberedt og kan holde en dejlig ferie sammen med sin bedste ven.......