OPDATERET 20/11-22

Kiropraktik på Zoe

Zoe var så uheldig at brække forbenet i april 2009, blot 6 måneder gammel

Kiropraktik som Zoe har fået;
 

Hvad er kiropraktik generalt?
 
Kiropraktik er en manuel behandlingsmetode, der kan ses som et supplement til den traditionelle dyrlægebehandling.

Kiropraktoren undersøger bevægeligheden af de enkelte ryghvirvler.
Det, der typisk findes som et problem, er nedsat bevægelighed.
På grund af smerter vil hunden spænde de små muskler omkring hvirvlerne, og dermed bevæges hvirvlerne mere trægt eller er måske helt låste.
Det er ofte meget små forandringer der undersøges for.
Typisk vil man ikke kunne se noget på et røntgenbillede.
 
Følgende er bare nogle af de symptomer, der kan tyde på et kiropraktisk problem:
 
Logrer skævt med halen     
Vil ikke springe op i sofaen/bilen
Øm for klappen på ryggen
Sidder skævt med  bagparten
Kan ikke dreje hovedet til siden
Mere træt og ugidelig end ellers
Går skrævende med bagben
Pludselige ryg eller nakkesmerter som ved hekseskud

Behandling:
 
Når der findes nedsat bevægelighed under den kiropraktiske undersøgelse behandles der med det samme. Behandlingen består i en retningsbestemt meget hurtig og kort impuls med hånd eller fingre på den berørte hvirvel. Herved genskabes normal bevægelighed af hvirvlen.
Ofte er det nok med 2 – 3 behandlinger for at rette problemet.
De fleste hunde vil gerne behandles og nyder faktisk behandlingen.
En kiropraktisk behandling kræver ikke bedøvelse af hunden.
 
Hvis spændingerne/låsningerne opstår i ryggen som følge af kroniske problemer som gigt eller lignende, kan hunden have glæde af løbende behandlinger med 2 – 8 måneders mellemrum.
På den måde løsnes de hvirvler, der opstår spændinger omkring, inden det giver store problemer for hunden.
På den måde oplever hunden større velvære trods det kroniske problem i bevægeapparatet.

______________________________________________________________________________________________________________

Zoe har foreløbig fået 2 kiropraktik behandlinger, og vi kan helt klart se en forbedring i hendes gang og ryglinie.
Selv dyrlægen ved 2. behandlingen og lærerne på ringtræningsholdet kunne se en forandring da vi mødte op igen efter nogle ugers pause.
Nu skal vi dagligt træne nogle strækøvelser med hende herhjemme, og så skal hun komme til endnu en kiropraktik behandling om nogle uger.

Grunden til at vi valgte kiropraktik til Zoe, var bl.a. at hun var meget spændt i ryggen, til trods for at hun regelmæssigt har gået til svømning siden hun fik skinnen af det brækkede ben i sommers.
For at prøve at hjælpe hende lidt - udover svømningen - forsøgte vi os hos en hundemassør - dette var også godt, men dog slet ikke nok, og det var bl.a. hende, sammen med en god hundeven, der gjorde os opmærksom på at vi skulle prøve kiropraktik, for lige at få det sidste genoptræning på plads.
Det har vi ikke et øjeblik fortrudt, og vi kan varmt anbefale det til andre hundeejere, det var som om Zoe "svævede" derfra - efter en behandling skal man gå en tur på omkring 10-15 min., inden man sætter hunden i bilen og kører hjem, og Zoe viste begge gange en klar forbedring og ligesom en meget lettere gang. Efterfølgende sov hun rigtig tungt og rigtig længe....
Ikke så sært at hun viste gode resultater ved behandlingerne - det viste sig nemlig at hun har været "låst" i bækkenpartiet og ved den ene skulder - sikkert en følge af at hun har kompenseret ved at bruge ryggen forkert da hun hoppede omkring på 3 ben sidste forår, da forbenet var brækket.

Før Zoe fik behandlinger hos kiropraktikeren, kunne vi af og til stadig opleve hende stående på 3 ben af og til - altså hvor hun tog det tidligere brækkede forben op - som for at aflaste - det sker nu ikke så ofte som før - altså også klart en forbedring til det bedre.

Om Zoe nogensinde "ender" som udstillingshund kan man naturligvis ikke vide noget om - og da slet ikke på nuværende tidspunkt - men skulle det ske at hun ikke har de "evner" - ja så er det også bare lige meget - hun er den skønneste og mest kærlige lille yorkie man kan ønske sig, og hun har da også sin egen lille fanklub rundt omkring, og det er jo vigtigere end nok så mange bånd og rosetter......

Zoe - en smuk lille yorkie pige der atter er tilbage på 4 poter.....

Zoe har helt sin egen "stil og facon" og er en meget speciel lille pige - hun tager nemlig sin lille forpote op til ens mund, for ligesom at "spørge" om hun må have lov at kysse og kæle med en....
De færreste kan da også stå for det, og finder hende blot endnu mere charmerende når hun nu "spørger" så pænt, så hun får mange kys og kæl i løbet af dagen.....