OPDATERET 20/11-22

NYTÅRET NÆRMER SIG……

Hvordan er lyden af fyrværkeri for kæledyr, og specielt hunde?

Det er som bombelyde! Tænk på det på denne måde. Forestil dig at høre lyden af en bombe, uden at du er advaret og forberedt, og helt uden at vide, hvad konsekvenserne af denne bombe er - det er sådan hunde føler det. Mennesker kan høre noget mellem 20 Hz til 20.000 Hz, mens hunde typisk kan høre noget fra 40 Hz til 60.000 Hz!

Hvordan beskytter du så din hund bedst nytårsaften?

Motioner den træt midt på dagen med en længere gåtur end normalt. Selvfølgelig er du hjemme/eller i hvert fald sammen med dit kæledyr, når klokken falder i slag, og byder det nye år velkommen.

Bliv i det rum i huset, hvor der er den mindste mængde af støj. Tal med glad og rolig stemme. På den måde mærker din hund også, at der ikke er fare på færde.

Giv evt. noget imod stress (som DAP, Zylkene eller Serene um) eller køb en såkaldt Thundershirt. Det hjælper også hvis hunden har noget at beskæftige sig med, som en dejlig tyggepind, noget nyt og spændende legetøj, eller måske kan du sprede lidt mad ud på gulvet som der skal bruges tid og energi på at finde.

Hvis din hund er meget påvirket, må du bede din dyrlæge om hjælp, men husk i så fald at behandlingen som regel allerede skal iværksættes nogle dage før nytårsaften.

Luft ALTID din hund sidste gang omkring 21-22 denne aften, og vent så til næste morgen med at gå ud igen – og husk i øvrigt altid inden du lukker hunden ud i haven næste morgen, selv, først lige at gå en rundtur i haven, for at se efter om der er faldet noget ned, der IKKE er sundt for en hund at få fat i.

Med disse råd kommer din hund nemmest igennem nytåret uden at blive skræmt fra vid og sans, og så er der en god chance for, at i alle kommer godt ind i det nye år!

Rigtig godt nytår til dig og ikke mindst din hund.